Omzorg nachtzorg

Terminale thuiszorg

Wilt u graag uw laatste levensfase in de vertrouwde omgeving van uw eigen huis doorbrengen? Het nieuws dat u of uw dierbare nog maar een beperkte tijd te leven heeft,  brengt veel verdriet met zich mee. Naast de emotionele impact, is er ook behoefte aan gespecialiseerde zorg. In zo’n moeilijke tijd kan terminale thuiszorg van Omzorg een waardevolle oplossing bieden. Bij Omzorg begrijpen we hoe belangrijk het is om deze zorg in een vertrouwde omgeving te ontvangen.


Wat is terminale thuiszorg?

Particuliere terminale thuiszorg via Omzorg, biedt ondersteuning in de laatste levensfase. Deze intensieve zorg en begeleiding is erop gericht om u en uw naasten een kwalitatieve periode thuis te bieden. Wij zorgen ervoor dat u in uw vertrouwde thuisomgeving kunt blijven en hier de zorg ontvangt die u nodig heeft. Uw toegewijde vaste zorgteam staat daarbij dag en nacht voor u klaar.

Heeft u met spoed inzet nodig? Neem nu contact met ons op!

Bel 085-0160238


Lees verder

Terminale thuiszorg: uw wensen en behoeften 

Wij bieden terminale zorg aan huis die volledig aansluit op uw persoonlijke wensen en behoeften. We nemen de tijd om goed te luisteren naar wat voor u en uw dierbaren belangrijk is. Hierdoor is de palliatieve of terminale thuiszorg die u via Omzorg ontvangt altijd volledig op maat, integer en persoonlijk. U houdt zelf de regie in handen en heeft de vrijheid om te bepalen hoe uw zorg eruitziet, zodat u op uw eigen manier en in uw eigen omgeving verzorgd kunt worden.

Wat houdt terminale zorg aan huis in?

Bij Omzorg bieden we terminale thuiszorg om u comfort en ondersteuning te geven in de laatste levensfase. Onze professionele zorgverleners komen bij u thuis, zodat u dag en nacht zo comfortabel mogelijk kunt doorbrengen. U wordt omringd door een klein, vast team dat speciaal voor u is samengesteld, zodat u steeds vertrouwde gezichten ziet. Dit zorgt voor geborgenheid en vertrouwen, precies wat in deze fase zo belangrijk is.

Naast medische zorg en verpleging staan we ook klaar voor gezelschap, emotionele steun en hulp bij dagelijkse taken. Onze zorgverleners luisteren graag wanneer u daar behoefte aan heeft en bieden ook ondersteuning aan uw naasten.

 

Waar kunt u op rekenen als de zorgverlener bij u thuis is?

  • Ondersteuning bij uw persoonlijke verzorging, inclusief het helpen bij wisselligging.
  • Hulp bij het bereiden van maaltijden, waarbij u altijd kunt aangeven wat u graag wilt eten.
  • Het verschonen van uw beddengoed.
  • Indien gewenst, het doen van kleine boodschappen.
  • Coördinatie van praktische zaken, zoals het plannen van bezoek en indien nodig contact met uw huisarts.

 Mocht er behoefte zijn aan intensievere zorg met verpleegtechnische handelingen dan kan Omzorg de zorg ook opschalen en de juiste zorgverleners toevoegen aan uw zorgteam.

Informatie aanvragen

24-uurs zorg in de terminale fase

Wanneer er in de laatste fase 24 uur per dag zorg nodig is, staat Omzorg voor u klaar. Wij bieden dag en nacht verzorging en verpleging op maat, zodat mantelzorgers (volledig) worden ontlast. In de reguliere thuiszorg is 24-uurs zorg vaak niet mogelijk in deze fase, maar bij Omzorg kunt u op ieder gewenst moment van de dag rekenen op onze zorg en ondersteuning.

 

Terminale nachtzorg (waaknachten)

Terminale thuiszorg hoeft niet altijd 24 uur per dag te worden verleend. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor terminale nachtzorg, ook wel waaknachten genoemd. Een professionele zorgverlener blijft dan ’s nachts bij u, houdt uw situatie in de gaten en zorgt ervoor dat u zoveel mogelijk comfort ervaart.

Afhankelijk van uw situatie kunt u ook kiezen voor slaapnachten. Er is dan altijd iemand aanwezig bij u thuis gedurende de nacht, die u kan helpen als dat nodig is. Vaak worden deze nachten aangevuld met persoonlijke verzorging in de avond en ochtend.

De zorgverlener zorgt na afloop altijd voor een duidelijke overdracht, zodat mantelzorgers precies weten hoe de nacht is verlopen en waar rekening mee moet worden gehouden.

Hoe werkt particuliere terminale zorg thuis?

In drie eenvoudige stappen kan de zorg van start gaan.
1. Kennismaking: We beginnen graag met een vrijblijvende kennismaking waarbij we elkaar persoonlijk ontmoeten. Hiervoor  bezoeken we u thuis. Tijdens de kennismaking brengen we uw situatie en uw wensen en voorkeuren zo compleet mogelijk in kaart.
2. Samenstellen zorgteam:  Wij selecteren de juiste zorgverleners voor u en kijken daarbij naar ervaring èn persoonlijkheid. We starten de palliatieve terminale zorg bij uw akkoord. De zorgverleners van Omzorg zijn professioneel, gediplomeerd en hebben ervaring met dit type zorgverlening.
3. Inzet van zorg: Hierna starten wij de zorg zo snel mogelijk op. Geheel op maat en rekening houdend met uw wensen qua tijden en zorgverleners. Wij houden nauw contact met u of uw aanspreekpunt, evalueren regelmatig en houden veranderingen in uw situatie en zorgbehoefte nauw in de gaten. Bij vragen kunt u altijd terecht bij uw persoonlijke aanspreekpunt van Omzorg. Samen met u zorgen we ervoor dat deze periode zo prettig en waardevol mogelijk verloopt.

Heeft u met spoed inzet nodig? Neemt u dan direct contact met ons op. Wij kunnen in de meeste gevallen zeer snel inzet organiseren, indien nodig ook zonder huisbezoek vooraf.

Bel 085-0160238

 

Verschil palliatieve zorg en terminale thuiszorg

De termen terminale thuiszorg en palliatieve zorg thuis worden soms nog weleens door elkaar heen gebruikt. We vertellen u kort wat het verschil is.

Als het duidelijk is dat iemand niet meer zal genezen en aan zijn of haar ziekte zal overlijden is er sprake van de palliatieve fase. Deze fase kan soms maanden tot enige jaren duren. Bij palliatieve zorg komt de nadruk te liggen op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven. Als het overlijden op korte termijn (3 maanden of korter) wordt verwacht komt de cliënt in de terminale fase. Naast het bieden van een zo goed mogelijke kwaliteit van leven hoort bij de terminale thuiszorg ook stervensbegeleiding. Er wordt in deze situatie meestal een zogenaamde terminaalverklaring afgegeven door de behandelend arts. Zorgverleners van Omzorg kunnen zowel in de palliatieve fase zorg bieden als in de terminale fase. 

Terminale zorg thuis of kiezen voor een hospice?

De laatste levensfase kan zowel thuis als in een hospice worden doorgebracht, afhankelijk van uw voorkeur. Ondanks het feit dat een hospice een veilige en gespecialiseerde omgeving met medische ondersteuning biedt kiezen toch veel mensen ervoor om hun laatste dagen in de vertrouwdheid van hun eigen huis door te brengen.

Zorg thuis in deze fase biedt verschillende voordelen:

  • Comfort van thuis: U kunt omringd zijn door uw eigen spullen, huisdieren en geliefden, wat kan bijdragen aan een gevoel van rust en veiligheid.
  • Persoonlijke regie: Thuiszorg stelt u en uw familie in staat om meer controle te hebben over hoe en van wie u zorg wilt ontvangen.
  • Individuele aandacht: Zorgverleners kunnen zich volledig richten op uw zorg in een één-op-één setting, waardoor de zorg flexibeler en persoonlijker is.
  • Familiebetrokkenheid: Familieleden kunnen nauwer betrokken zijn bij de dagelijkse zorg, wat voor velen een bron van troost en betekenis is in deze tijd.


Hoewel een hospice een goede keuze kan zijn voor mensen in de laatste levensfase met intensieve zorgbehoeften, kan terminale zorg thuis een waardig en comfortabel alternatief bieden voor degenen die liever in hun vertrouwde omgeving blijven.

Financiering terminale thuiszorg

Kiest u voor particuliere terminale zorg aan huis, dan zijn er verschillende mogelijkheden om (een gedeelte van) uw kosten te financieren. Is er sprake van een persoonsgebonden budget uit een WLZ indicatie? Dan zijn er mogelijkheden om dit budget op te hogen via het zorgkantoor.

Ontvangt u al zorg van een zorgorganisatie? Wellicht kan Omzorg een samenwerking organiseren. Wanneer u contact met ons opneemt kunnen we samen kijken naar de mogelijkheden.


Hoe nu verder?

Wilt u ons nog wat beter leren kennen, bijvoorbeeld hoe wij de zorg organiseren en wat u kunt verwachten?

 

Wilt u meer informatie aanvragen, uw persoonlijke situatie delen zodat wij kunnen meedenken, of wilt u een vrijblijvend (telefonisch) kennismakingsgesprek?