27/02/2017

Omzorg scholingsaanbod 2017

Er wordt steeds meer kwaliteit gevraagd in de zorg. Het afgelopen jaar is er veel aandacht besteed aan het belang van een kwaliteitskeurmerk in de zorg, naast het juiste diploma’s, documenten en overeenkomsten. Steeds meer organisaties vragen ook een bewijs van niet alleen de bevoegdheid (diploma) maar ook de bekwaamheid van zorgverleners.

Waarom (bij)scholen?

Het is aan jou als zelfstandig zorgverlener om aantoonbaar te maken dat je handelingsbekwaam bent en je kennis up-to-date is. Bijscholingscertificaten, als bewijs van actieve inzet op kennis onderhoud, zijn tevens een middel waarmee jij je kunt onderscheiden ten opzichte van anderen. Om hierin tegemoet te komen willen wij jou graag ondersteunen. Daarom is Omzorg een samenwerking aangegaan met scholingsaanbieder maatschap Goed Zorgen en hebben wij samen een scholingsaanbod samengesteld voor het jaar 2017. Zo ondersteunen wij bij het borgen van kwaliteit in de zorg en kun je als zorgverlener na bijscholing met een goed en zeker gevoel je werk doen.

Doelgroep

De bijscholingen zijn bedoeld voor alle zorgverleners, ingeschreven bij Omzorg of zij die ook interesse hebben in de trainingen. Voor helpenden, verzorgenden, verzorgenden-IG en verpleegkundigen.

Inhoud scholing

Het aanbod is met zorg samengesteld, gelet op thema’s als dementie, palliatieve en terminale zorg en medicatie. Daarnaast gaan de scholingen ook in op risicovolle en voorbehouden handelingen. De wet zegt over het uitvoeren van voorbehouden en risicovolle handelingen dat de zorgverlener bevoegd en bekwaam moet zijn. De bevoegdheidsregel kennen we allemaal wel, maar wie bepaalt nu of jij als zorgverlener bekwaam bent?

Elke zorgverlener heeft een eigen verantwoordelijkheid ten aanzien van de keuzes die hij of zij maakt tijdens het uitvoeren van zijn of haar werkzaamheden. Elke training die wordt verzorgd, bestaat uit verschillende onderdelen, namelijk:

  • – wetgeving;
  • – hygiëne;
  • – achtergronden vanuit de theorie
  • – praktische uitvoering van de voorbehouden of risicovolle handeling.

Tijdens deze trainingen willen wij jou bewust maken van de consequenties van uw handelen. Bij dit alles staat de leervraag van jou als deelnemer natuurlijk centraal!In de trainingen komen altijd algemene onderwerpen aan bod zoals bijvoorbeeld rapportage en de omgang met mantelzorgers.

Scholingsagenda 2017

Carrousel: gangbare handelingen
Datum: 28 maart, 15 mei en 25 september 2017

Stomazorg
Datum: 9 maart 2017

Urologische vaardigheden
Datum: 23 maart 2017

ACT en wondzorg
Datum: 13 april 2017

Medicatie opfrisscholing
Datum: 20 april 2017

Injecteren en Diabetes Mellitus
Datum: 9 mei 2017

Palliatieve en terminale zorg
Datum: 30 mei 2017

Ademhaling
Datum: 21 september 2017

Dementie
Datum: 12 oktober 2017

Sondevoeding
Datum: 9 november 2017

 

Tijd, locatie en prijs

De carrousels duren een hele dag en staan in het teken van het oefenen en uitvoeren van vaardigheden, aan de hand van protocollen. Deze trainingen worden in Tiel gegeven bij Maatschap Goed Zorgen.

Alle andere trainingen duren een dagdeel en worden ’s middags gegeven, van 13.00 uur tot 16.00 uur, met uitloop tot 16.30 uur.
Deze scholingen zullen plaatsvinden op het kantoor van vestiging Zeist of Velp, afhankelijk van waar de meeste aanmeldingen vandaan komen. Wij verzorgen uiteraard de koffie en thee en het lesmateriaal!

Omdat wij ons kantoor beschikbaar stellen, kunnen wij de scholingen voordeliger aanbieden; van 90 euro per training is de nu prijs 80 euro per training, vooraf te betalen. Ben je ingeschreven bij Omzorg? Dan krijg je nog eens 25 euro extra korting, dus is de prijs 55 euro!

De kosten van de caroussels bedragen normaal 147,50 euro. Heb je vorig jaar minstens twee scholingen bij Omzorg gevolgd, dan is het tarief 125 euro. Met de Omzorg korting daar bovenop is de prijs dus 100 euro!

Aanmelden?

Mail naar administratie@goedzorgen.nl. Dit kan tot uiterlijk 2 weken voor de lesdatum.
Bekijk hier de Omzorg bijscholingsprogramma 2017 van het bijscholingsprogramma.

Na aanmelding en betaling krijg je een leerbrief met voorbereidingsvragen, welke in de les besproken zullen worden.

 

 

 MGZT Meer weten over maatschap Goed Zorgen? Kijk dan op www.goedzorgen.nl

 

Bewaren